Bilgeliğe Yolculuk
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
PMYO Yapı Denetimi Programı

Takvim

Genel Bilgiler

21/11/2021 00:57:30 - 21/11/2021 00:57:30 - 436 Okunma

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİPINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
İNŞAAT BÖLÜMÜ YAPI DENETİMİ PROGRAMI

İnşaat Bölümü Yapı Denetimi Programı bilimsel ve teknik düşünebilen, sorgulama, analiz etme, yeniliğe açık, edindiği bilgi ve becerileri topluma faydalı olabilecek şekilde uygulama alanına aktarabilen, kendi alanı ile ilgili diğer sektörlerle işbirliği içinde olabilen, hem büroda hem de şantiye ortamında yapılması gereken işlerin sevk ve idaresini yapabilen, bu yönde strateji geliştirip uygulayabilen, alanıyla ilgili teknik bilgilere ve teknolojiye vakıf, sürekli kendini yenileyebilen; girişimci, çağdaş, kendine güvenen, evrensel değerlere inanan ve üretken olmayı kendine görev edinmiş üstün niteliklere sahip bireyler yetiştirmektedir.

Yapı denetim programı, öğrencilerini araştırmaya teşvik eden ve bu alanda, uygulama yeteneği kazanmış, malzemeyi tanıyan, üretim tekniklerinde bilgisi olan, mesleğiyle ilgili çizim ve normları kullanabilen mesleki problemleri çözebilecek, bilgi ve beceriye sahip, nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayan elemanlar yetiştirmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda bulunan sınıflarımız yeni teknolojiye uyum sağlayacak şekilde dizayn edilmiş olup, Meslek Yüksekokulu' muzda bilgisayar laboratuvarlarında uygulama yapılabilmektedir. Microsoft ofis programları ve AUTOCAD programları yazılım olarak kullanılmaktadır. Teknik resim dersleri için  20 adet teknik resim masası; Yapı Denetimi laboratuvarında çimento deneyleri için prizma kalıplar, vicat aleti, agrega elek takımı, beton kür havuzu,  birim ağırlık test kovaları, slump test seti, özgül ağırlık test seti, numune hazırlama kalıpları vb. diğer araç gereçler bulunmaktadır.

Eğitim

İnşaat Bölümü, Yapı Denetimi ön lisans programı, 2 yıllık bir eğitimi kapsar. Programımızda 3+1 eğitim modeli uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz 3 dönem ders 1 dönem işyeri eğitimi uygulaması yapmaktadırlar. 4 yarıyıl süresince, öğrenciler öğretim planlarında belirtilen 120 AKTS zorunlu ve seçmeli dersleri başarmak zorundadır.

Programdan mezun olacak öğrencilerin istihdamları alanları

Yapı Denetimi Teknikeri ünvanı alarak, resmi kuruluşlarda, özel mimarlık ve mühendislik büroları, hazır beton firmalarında, beton laboratuarlarında ve yapı denetim şirketlerinde çalışabilirler.

Mezunlarımızın Kazanacağı Ünvan

Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra önlisans derecesi ile mezun olurlar ve Yapı Denetimi Teknikeri’ unvanını alırlar.

DGS

ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş  Sınavında başarılı olunduğu takdirde  İnşaat Mühendisliğine geçiş yapılabilmektedir.

KLU KLUPMYO PMYOYDP

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.